Pages

Subscribe

Monday, February 22, 2010

Shedot Super Sunday : My Name is Khan






Assalamualaikum wbt...

Hehehe..arinih dah monday dah tp x kesah aaa kan..arituh kitaorang wat makan2 sempena beshday kamil kt Chimes(Muiz masak itik panggang weyhsss), pastuh Lutfan pun mula berbicara dengan excitednya pasal satu Movie Shah Rukh Khan nih...My Name Is Khan...Lutfan mmg terbakss kalo nk menjadi salesperson untuk cita nih..kira officially dia aa ambassador citer nih kt Cork..Menurut fakta dari luftan yang diriwayatkan terus dari beliau, katanya, tiket jualan cerita tersebut di Berlin habis dalam masa 5 saat sahaja. Bazli yang meragui fakta tersebut merasakan ianya suatu exxageration yg melampau. Namun fakta yang dikemukakan oleh Lutfan itu disokong dengan hujah yang kuat oleh Shedot dan Kamil. Makanya, fakta tersebut dikenalpasti Sohih Shedot dan Kamil. Bukan Sohih Bukhari dan Muslim yer..hehehe

Lutfan dah wat research laa baca synopsis laa suma and citer kt kitaorg ngan semangatnya..sbbkan aku dah lama x tgk cita hindustan aku pun naik atas dalam bilil bukak youtube search trailer muvie tuh...tup tup tup eh ada Kajol juger...wohoooooo..citer shah rukh khan dan kajol...Hero dan heroin sensasi Bollywood dari zaman ke zaman..perghhhh...dan diarahkan pulak oleh Karan Johar..ala yg suka mengarah citer2 hindustan tragis dan sedih sepert Kabhi Kushie Kabhi Gham tuh....aku kan di zaman remaja dan kanak-kanak dulu peminat citer hindustan yang setia..sebab tuh laa membesar kulit ala2 hindustan sket..hahaha...citer shah rukh khan ngan kajol tuh mmg menjadi pojaaan zaman muder2 dulu..tp tuh dulu ler..skang dah buhsan ngan sterotype citer Bollywood nih..

Sepertinya sangat menarik menonton trailer citer itu...tapi bukanler faktor pelakon dan pengarah yg menjadikannya sangat menarik, tetapi the essance of the story itself sangat menarik...sinopsis nyer lebih kureng gini ler..ada mamat india nih yg mentally not very competence, tapi dia islam, dia kawen ngan bukan islam (kajol)..and derang tinggal di America dengan bahgianya ngan anal-anak sumer...pastuh tetiba berlaku peristiwa September Eleven..time tuh suma muslim menjadi buruan dan target..tidak terkecuali keluarga khan nih dan anak bini dia..anak dia selalu dibuli orang..akhirnya bini dia wat keputusan meninggalkan dia sebab x tahan..and suh dia pergi membawa diri..huhuh..sian dia..maka dia pun memulakan perjalanan ker White House utk bertemu Presiden utk kata Muslim is not Terrorist..dalam perjalanan dia tuh banyak laa yg dia tempuh yg membuktikan dia(muslim) mmg bukan terrorist seperti sangkaan orang...Dia membantu org membina church laa, dan membantu org denag giatnya..

Begitulah sedeket sebanyak ceritanya kawan-kawan..sangat menarik..ada jugak citer Bollywood yg nk menerangkan bahwa Muslim is Not Terrorist..saya sangat seronok kerana ada usaha untuk membetulkan fitnah durjana itu..walaupun yg mengarahkan dan menerbitkan tuh adalah bukan islam..tertanya pulak apa cer ngan pengarah-pengarah islam kt Mesia...berlambak citer cinta ngan lawak2 jer ada..x pun citer2 hantu khurafat jer...mana kreativiti yg digunakan untuk Islam???cam x der jer...sumer sebuk nk bercinta..orang islam difitnah sana sini, di larang berhijab semua, kita sebuk nak berjiwang karat berchenta bagai nak rak..apa pekdahnyer??Arituh Shah Rukh Khan dapat DATUK pulun suma nk marah..skang dia dah buktikan jasa dia utk islam..xkesha dpt Datuk ker x..sekurnag-kurangnya masyarakat Eropah celik mata akan situasa masyarakat islam...contohnyer kt Berlin berlumba2 org nk tgk citer tuh kan...

Datuk Shah Rukh Khan kita dan wat movie yang sangat bagus..Datuk Yusuf Haslam kita bila lagi???hehehe.. x sabar nk tgk citer nih..kt Ireland cam x tayang jer..so kener tunggu donwload..huhuhu...

My Name is Khan..and i'm not terrorist...

1 comment:

sakiinah said...

ada..ada...Nurr nurr la kasih hahahahah