Pages

Subscribe

Monday, April 19, 2010

Ragging~~

Assalamualaikum wbt...

Hahaha...walaupu hari ini adalah hari yg sungguh malang lagi memalukan, tp xper aaa..tuh citer esok2 aa bila dah kurang malu...hahaha...

Owh, td junior time kt STAR dulu, tetiba antar comment kt wall kat Facebook..igtkan sapa, rupa2nya junior aku..hahaha..dia adalah satu team windorchestra (band) kt Star..hahaha..dia junior laa kirenyer...hahaha..time aku form 4 tuh dia form 1 rasanya and dah start join band and datang prektis sumer..

Besa laa kan, kalo prektis band tuh, kalo start pkol 9mlm, lepas maghrib dah kener ada kt bilik prektis utk 'tune'..tune berejam2 laa jugak kan..nk bg semua org pitching sama kan..Flute adalah alat paling susah nk tune, aku rasa laa..tp mmg susah pun..and pitching senang lari...lagi susah bila ada adik2 junior nih aaa..dah baru start main, of kos laa pitching ke laut lagi kan..so selalu laa kener marah derang nih sbb pitching asyik kantoi jer..time aku form 4 dah jadik section leader, tp aku section leader yg baik sket aa...xder laaa marah2 maki derang kalo pitching lari...hahaha

Time aku junior dulu, x macam dok kene maki and marah jerk bila tune lari...hahaha..mcm2 laa senior time tuh maki aku..aku wat pekak telinga jer..besa laa..cara mendidik laa tuh...tp bila aku jadik section leader aku x wat camtuh aaa..haha..

Owh, Flutist Star ada 5 org...aku section leader, Atan, Botak, Lan dan budak Yu nih..aku rasa time aku form 5 kot, aku pernah kurung Yu ngan Botak dalam Stor...hahaha....x igt apsal..tp sbb derang nih buat kepala aaa..dtg prektis malas and suker melawan..hahaha...so aku ngan Atan dengan poyorono nyer kurung derang dua nih dalam stor..hahaha..pastuh masuk bajet nk belasah aaa...padahal nak sound jer pun..tp aku kompom budak2 tuh x cuak langsung, sbb aku kan baik..muahahaha...hahaha..

Tp siryes teringat aa zaman tuh..aku time junior pun selalu kener settle ngan senior..pernah sekali kener ngan Gaylord(sian nama nickname die huduh nau)..hahaha..tp Gaylord baik weyh n pendiam, sbb tuh aku naik kepala tuh..sbb dia baik sgt..hahaha...sebenarnyer senior2 lain yg x puas ati ngan aku..tp derang sound Gaylord aaa...memandangkan Gaylord itu sgt baik, maka dia pun sound aku dgn baiknya..hahaha..kalo kener ngan senior lain, mau kener belasah sepam..hahaha...

seronot nyer time zaman2 main band dulu..hohoho..zaman penuh semangat dan keceriaan dan keseronokkan...

Ok itu sahaja...saja buhsan2 nk mengimbas memori lama..haha

sila sambung wat presentation..

adios...

P/S : tekak adalah saket..hidung mula meleleh...badan terasa panas..seperti sudeyhh demam..hohoho..hasil jangkitan dari Safwan dan juga Bazli...hohohoh..perlu menjauhi Muiz..nnti dia demam sian dier nk exam..

3 comments:

yuyu said...

la la la..aku main flute jgak dlu..tp since ktorg bkn senior yg ajar, *ke sbb section aku xde senior? th la..haha..* xde la kne ragging sgt..owh aku rindu zaman smngt gle practice band even blk band bawah bukit..pastu g W.O.C..coolness gak rupenye bdk2 band ni..yg pntg, even ape kte blaja skrg xde kne mngena dgn band yg byk amek ms kte dlu, kte ade experience yg best..

Jgn nanti u menyesal said...

yuyu,

aku bdk band jgk ke x ek?...hoho

yuyu said...

usop,

apekah ko lupe..?aku ade kot gmba ko kt blk band..ke ko x join smpai upper form..?cmne ko t'slamat dr cikgu sharil eh..?