Pages

Subscribe

Saturday, August 7, 2010

Potty Train vs Cartoon




Assalamualaikum wbt....

Potty Train (belajar isitlah nih dari cikgu Medical English taun lepas..heeheehee)..pada yg tatau, maksudnya adalah tuk ajar budak2 guna toilet..

Owh nk citernyer, anak sedaraku yg umoq 4 tahun tuh kan..selalu kalau dia nk buang air besar, dia akan mintak pakai pampers, then pergi menyorok belakang sofa untuk melakukan kerjanya..dah abis gi basuh...hahaha...mak dia dah beli budak2 nyer toilet seat tuh semua...tapi dia xnak guna sbb dia takut kot...

Arituh time pergi Sarawak arituh, ayah dia tinggal pampers dalam kereta, so dalam bilik tuh dia nk buang air besar, then x der pampers..pastuh dia pun ckp x per laa dia nk guna jamban..pastuh dia duduk jer (sambil mulut mengomel macam2) dia bangun balek...pastuh cakap

Abang Faiz : Ibu, x gerak pun..hmmm tgk tuh x gerak pun...

aku dalam kepala dok pikir apa yg maksud bergerak tuh..rupa2 nyer, x bergerak tuh maksudnya, dia x leh nk defecate laa...mungkin sbb bila duduk atas jamban duduk tuh dia takut kot kan..haha..tuh yg x bergerak tuh..

mmg dah lama laa jar dia utk guna toilet kan, tp dia takut so x berjaya aaa..rugi pampers betul..haha..

Pastuh semalam, akak cakap, yg faiz tgk kartun kt tv..pastuh kartun tuh buang air besar bawak buku baca..hahahahaha...pastuh dia pun nak tiru laa..so bila dia nk buang air tuh, di ckp kt ibu dia nak buang air n bawak buku semua..haha..then bila berjaya menggunakan toilet dia jadik seronok..hahaha...so harituh dia siap buang air 3@ 4 kali lg..hahaha..cumel betul...hahaha...

Pastuh dah siap buang air besar, selalunya org yg kena basuhkan..tp sejak menggunakan toilet sendiri nih siap basuh sendiri lagi..siap sabun suma complete..haha...pastuh mak dia marah laa jgn bawak buku masuk toilet..x senonoh kan..haha..pastuh dia pun ok aaa...berjasa jugak kartun nih..ada jugak kartun yg ajar budak2 guna toilet yer...hahaha..

Ok adioss..

2 comments:

azs said...

salam alayk....

blog dah berubah rupe! hehe... still kekal nama 63 ek? :D

Nurul muslimaH said...

hoho. my nieces pun guna jamban kechik ni utk poo poo. nmpk comei ja bila mereka 'melaksanakan hajat'. mungkin disebabkan keadaan mereka sendri yg comei. tp, bila sekali mereka dok dlm bilik air tu, maka pembaziran tetap akan berlaku. adeh.