Pages

Subscribe

Tuesday, January 12, 2010

Quizzie di 63~~

Assalamualaikum wbt..

Lama dah x wat Quizzieee..walaupun x der org nk jawab, nk buat quizziee juger...hihihi..soalan minggu inih

1. Telaga Al-Kauthar, dianugerah kepada siapakah?
2. Golongan apakah yang pertama sekali akan minum dari Telaga Al-Kauthar?
3. Nyatakan 2 golongan yang dihalang dan dihalau untuk minum dari telaga Al-Kauthar?
4. Bagaimanakah pemilik telaga Al-Kauthar, dapat mengecam siapa yang layak untuk minum dari telaga Al-Kauthar?

Selamat berfikir dan mencari jawapan..mungkin soalan ada ambiguity dan korang xfaham sgt soalan, tp still cuba cari jawapannya yer..nnti i'll post the answer...insyaallah...

2 comments:

nur izyan izzati said...

1. sesiapa yang tergolong dalam umat Muhammad (as in those who follows his sunnah)


3. orang yang hidupnya tidak berlandaskan as-Sunnah dan juga orang yang menambah-nambah dalam perkara agama atau orang yang mencemari sunnah (mengamalkan bidaah)

haa..soalan 2 dan 4 tak jumpa jawapan..

semoga kita tidak tergolong dari kalangan mereka yang ditegah utk minum air dari Telaga Al-Kauthar tu..aminn

aziahzuber ialah name saye. said...

errr.. tak nak teke ape2. coz tak carik pon jwpn. bce soalan pon tak abes. tp saje nk comment gak. lalalala~~