Pages

Subscribe

Thursday, August 20, 2009

saya kena tahan polis~~


huhuhuh...td saya on the way nk gi amik adik saya kt Saina sbb dia nak cuti sekolah..dengan muka selebet x mandi lg bawak laa keter menuju ker Saina(ala sekolah yg jumpa baby dlm toilet arituh)..

sebelum pergi tuh, mmg sehelai sepinggan aa dengan wallet n henset pun x bawak...sbb cam 15 minit jaa jauhnyer..so malass laa kan...dah start engine pastuh mak panggil..

Mak : Wan beli spaghetti sos sama naa balik nnti...

Wan : OO..lupa bawak wallet..

Mak : Haaa pi amik..bawak lesen sekali

Wan : Baik Mak (anak Mithali laa katakan)..


*Sedang memandu sambil mendengar Hot Jam bersama Azura di Hot.fm*


Setibanya dia satu kawasan bernama Bukit Tampoi, kereta beratur panjang..

"Ish ada accident kaa pagi2 nih"..aku berkata dalam hati

dari kejauhan sudah ku nampak pak cik2 polis berpakaian seragam ( bukan SB yerr)..haha..

aku dalam hati pulun berdoa, Ya Allah mintak2 laa dia x tahan..sbb aku tau aku lesen P, tp x pelekat P kt keta.. kena saman naya jaa..

tp masalahnya dia stop suma keta dan mintak lesen..aku dah cam gelisah mimpi dah laa time tuh..kang sia2 kena bayaq saman..pastuh dahla kalo xpasang P demerit 10 kot..which means batal terus lesen P tuh..kang kena amik lesen len pulak..adeyhh..

setibanyanya giliran aku maka aku pun berhenti dan membuka tingkap

Abang polis : Dik, mintak lesen..

Wan : Baik Tuan..kataku sambil menyerahkan lesen tanpa muka bersalah dan tersenyum..dalam hati dok dup dap dup dap dah..ish kang kena sama sia2 jaa..mudah-mudahan lembut hatinya melihat senyumanku yg menawan ini..wahaha..

*Abang Polis pun bergerak kedepan kereta dan melihat2, kemudian ke belakang kereta dan lihat2 lagi *

Abang Polis : Anak Muin Kaa?

Wan : Yaaaa(dalam hati yess dia kenai bapak aku..ada chances utk terlepas)

Abang Polis : Hang ni Lesen P patut pelekat P laa..Saya patut saman hang tp sebab saya kenai pak hang saya lepaih laa..hang dok sama taman ngan saya..

Wan : Terima Kasih tuan..jasamu akan kukenang..haha..

maka aku pun pederas keta laju aa..cuakss dan keseronokkan..haha

Lepas jaa singgah amik adik aku, terus aku bergegas ke kedai motor membeli lesen P yg berharga hanya RM3.00 (murah jer rupanya)...kalo x beli kang aku kena balik ikut jln tuh jugak..kang xbalek laa aku...

Alhamdulillah laa td mak suh pi beli Sos Spaghetti n teringat nk bawak lesen, kalo x lg laaa teruk kesalahannyer..tp paling cool abang poliss tuh aaa..trimass sama abang polis..

kebetulan abang polis tuh sedang menyewa di rumah kakak aku yg hanya beberapa meter dr rumah aku..haha..mmg bagus betol jadik anak Pak Cik Muin nih..kalo x kena bayar compund laa aku..dah laa tgh bankrupt dah nih..haha...

2 comments:

lonelysoldierboy said...

bro. lu mmg lucky...
kalu de charge ko, mmg ko x ley drive slame 2 yrs dan end up kna amek balek test doossss..huhu...

ak prnh kna skali...lbey kurg cam kesah ko, tp polis x knal bapak ak...
trpakse buat cte dongeng ngan pak polis tuh...seb baek kna warning je..legaaaaaa....

redhuans said...

O.O.O....cuakss gila dgr..alhamdulillah senyum aku berjaya melembutkan hati abang polis..*wink2*....wakakaka...

kalo kener tuh nangiss x berlagu laa aku..nk kena tunggu 2 taun lg pastuh nk kena spend RM1000+++ lagi..

aku td pun nk wat citer dongeng gakss..tp memandangkan dia dah lepas kan..so tayah syusyah2..haha